Αρνί στην γάστρα με εσπεριδοειδή, πετιμέζι, μάραθο και baby πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-2½ ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 μπούτι αρνίσιο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές πετιμέζι
4 κουταλιές μάραθο χοντροκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό baby πατάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στην μέση κατά μήκος, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια το κάθε ένα και χοντροκόβετε το μάραθο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια από το αρνίσιο μπούτι, να πάρει πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε στην γάστρα τις baby πατάτες μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μάραθο και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το αρνάκι μαζί με το πετιμέζι, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 2-2½ ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΝΙ

ΓΑΣΤΡΑ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ

×