Αρνίσιο μπούτι στην λαδόκολλα με πατάτες φούρνου και μπαχαρικά Μετσόβου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    1,5-2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1500 γραμμάρια)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
500 γραμμάρια baby πατάτες
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές mix Μετσόβου Μπαχάρ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει πολύ καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι, το τυλίγετε σε αντικολλητικό χαρτί, το τοποθετείτε σε ένα ταψί, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα.
Κόβετε τις baby πατάτες στην μέση, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα 60 γραμμάρια βούτυρο μαζί με τα 60 γραμμάρια ελαιόλαδο, το mix Μετσόβου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αποσύρετε το αρνί από το φούρνο, τοποθετείτε περιμετρικά τις πατάτες και ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος.
Σερβίρετε το αρνίσιο μπούτι με την λαδόκολλα και περιμετρικά τις baby πατάτες.

×