Ασιατική σούπα με κοτόπουλο και rice noodles

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    16-18'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
300 γραμμάρια rice noodles Oriental Express
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές ηλιέλαιο
8 ασπρομανίταρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λεμονόχορτο
1 κουταλάκι κλωστές chili
2 κουταλάκια τζίντζερ
1 κουταλάκι κόκκινη πάστα κάρυ
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
4 κουταλιές χυμό λάιμ
Ξύσμα από ½ λάιμ
3 κουταλιές fish sauce
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λεμονόχορτο και το τζίντζερ και κόβετε σε φέτες τα ασπρομανίταρα.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρά φιλετάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ηλιέλαιο μαζί με το μισό σησαμέλαιο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Σοτάρετε τα ασπρομανίταρα μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με την fish sauce, το λεμονόχορτο, την πάστα κόκκινου κάρυ και τις κλωστές chili και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
Τα τελευταία 3 λεπτά αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τα rice noodles, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ενυδατωθούν.
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ με λίγο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο από πάνω.

×