Baby πατάτες γεμιστές με κρέμα μπλε τυριού και γαρίδες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 baby πατάτες
100 γραμμάρια μπλε τυρί
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
12 γαρίδες vanamei Pescanova
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
6 τοματίνια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε καλά τις πατάτες με την φλούδα τις κόβετε στην μέση και με ένα parisienne αδειάζετε τις πατάτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πατάτες για μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει ωραίο χρώμα η φλούδα και να ξεκινούν να μαλακώνουν, ανάλογα με το μέγεθος των πατατών, πασπαλίζοντας με το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις πατάτες από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το μπλε τυρί και το χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε την κρέμα μπλε τυρί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε τις baby πατάτες και τοποθετείτε πάνω στις κρέμα τις γαρίδες με λίγο σχοινόπρασο και λίγα ψιλοκομμένα τοματίνια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΑΤΑΤΕΣ

×