Banana bread

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια φαρίνα Αλλατίνη
¾ κουταλάκι αλάτι
200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
100 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
4 μπανάνες ώριμες
80 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την φαρίνα μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την μαύρη ζάχαρη μαζί με το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά στο μείγμα.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις ώριμες μπανάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μίξερ μαζί με την φαρίνα, τις σταγόνες σοκολάτας και τα χοντροσπασμένα καρύδια, συνεχίζοντας το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×