Banoffee με μπισκότα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 συσκευασίες Γεμάτα & τραγανά banana split Αλλατίνη
Για την κρέμα καραμέλας:
125 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια ζεστή κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα:
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για το στήσιμο:
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα και αφήνουμε την σάλτσα καραμέλας να κρυώσει καλά.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και χοντροκόβουμε τα γεμιστά μπισκότα.
Μοιράζουμε τα 2/3 από τα μπισκότα στα ποτήρια, από πάνω την σάλτσα καραμέλας, πάνω της, τις φέτες μπανάνας και τέλος την αφράτη κρέμα.
Τελειώνουμε το στήσιμο πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΚΛΑΣΙΚΟ

ΜΠΑΝΑΝΑ

×