Μπούτια κοτόπουλου λεμονάτα με φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο2 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο1 κουταλιά αλεύρι1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 41 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουταλιά ginger σκόνη 150 ml λευκό κρασί250 ml ζωμό κοτόπουλοΧυμό από ½ λεμόνι2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη2-3 κόκκους μπαχάριΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.Θωρακίζετε καλά τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές να πάρουν και ωραίο χρώμα από παντού.Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις φέτες λεμονιού για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν και να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με την σκόνη ginger, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τους κόκκους μπαχάρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 45-50 λεπτά.Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τα κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης.

×