Brownies

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια κουβερτούρα με 65% κακάο
250 γραμμάρια βούτυρο light Lurpak
380 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
6 αβγά
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το κροκάν:
200 γραμμάρια φουντούκια
150 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να αναμειχτούν αλλά να μην αφρατέψουν καθόλου.
Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε την κουβερτούρα και το βούτυρο light και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύετε σιγά-σιγά με μία μαρίζα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 28×20 εκ. και απλώνετε στον πάτο του ταψιού ένα αντικολλητικό χαρτί να κολλήσει στο βούτυρο και περιχύνετε από πάνω με το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το brownie, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε μέσα τα φουντούκια και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει.
Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει και το χοντροκόβετε με ένα μαχαίρι.
Όταν το brownies είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε με το παγωτό βανίλια και το κροκάν φουντουκιού από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

×