Carbonara

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine Barilla
4 αυγά ολόκληρα
2 κρόκοι αυγού
70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
70 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
250 γραμμάρια guanciale
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα linguine να βράσουν
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το guanciale σε κύβους.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το guanciale μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα 4 αυγά μαζί με τους κρόκους και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε το σοταρισμένο guanciale μέσα στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, ανακατεύετε και προσθέτετε τα linguine κατευθείαν από την κατσαρόλα, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να δέσει η carbonara.
Σερβίρετε την carbonara σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

LINGUINE

ΑΥΓΟ

ΠΑΝΣΕΤΑ

×