Casarecce από ρεβίθια με σπανάκι, σκόρδο, πορτομπέλο, παρμεζάνα και αυγό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια casarecce από ρεβίθια Barilla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια portobello
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αυγό
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
80 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
40 γραμμάρια baby σπανάκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα portobello στην μέση και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα casarecce μέχρι αν είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα portobello μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τα casarecce μαζί με το μείγμα παρμεζάνας-αυγού-ζωμού.
Ανακατεύετε συνεχόμενα και έντονα και μόλις ξεκινάει να δένει η σάλτσα αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το baby σπανάκι από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ

×