Cheesecake πραλίνα με μπισκότα σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    3-4 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την βάση:
1 συσκευασία Γεμάτα gianduja Αλλατίνη
80 γραμμάρια βούτυρο soft λιωμένο
Για την κρέμα:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
450 γραμμάρια πραλίνα σοκολάτας
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
7 γραμμάρια ζελατίνη
Για το topping:
4-5 μπισκότα Γεμάτα gianduja Αλλατίνη
80 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Για την βάση, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
Τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, περιχύνουμε το λιωμένο soft βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. και ύψους 5εκ.
Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο να παγώνει όση ώρα φτιάχνουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 50 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος, να ζεσταθεί, αποσύρουμε από την φωτιά, στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να χτυπάμε, με το σύρμα, σε σταθερή, μέτρια ταχύτητα μέχρι να ξεκινήσει η κρέμα να σφίγγει.
Προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα και την κρέμα με τις ζελατίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο τσέρκι, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, περίπου 3-4 ώρες.
Όταν το cheesecake είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, προσθέτουμε από πάνω τα Γεμάτα gianduja, χοντροσπασμένα, μαζί με τα φουντούκια και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΠΡΑΛΙΝΑ

×