Χρωματιστή Πρωτομαγιά

MOSHARI KRASATO ME KAROTA INNER Copy

Τα Κυριακάτικα τραπέζια από εδώ και πέρα θα είναι πιο πολύχρωμα από ποτέ με μεγάλη φλοράλ διαθεση. Ένα υπαίθριο πικ-νικ θα μεταφέρεται «εντός» σπιτιού από το χρωματιστό τραπεζομάντηλο μέχρι το σκηνικό γύρω από το τραπέζι να στήνεται με άφθονη αγάπη! Είναι σήμα κατατεθέν μιας ευτυχισμένης εποχής…

 

Τα Κυριακάτικα τραπέζια από εδώ και πέρα θα είναι πιο πολύχρωμα από ποτέ με μεγάλη φλοράλ διαθεση. Ένα υπαίθριο πικ-νικ θα μεταφέρεται «εντός» σπιτιού από το χρωματιστό τραπεζομάντηλο μέχρι το σκηνικό γύρω από το τραπέζι να στήνεται με άφθονη αγάπη! Είναι σήμα κατατεθέν μιας ευτυχισμένης εποχής. 
 
Το πράσινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο και αρκετά άλλα χρώματα των ημερών θα «παντρεύονται» μεταξύ τους σε μια γευστική παλέτα αισθήσεων που υπερτερεί της όποιας λογικής. Όμως το έντονο «ψαγμένο» καφέ του Σμυρναίικου είναι το χρώμα που δημιουργεί την διακριτική ανάγκη για μια ωραία αρχή στο μεγάλο Καλοκαίρι, όντας μια «ανάσα» μακριά! Το παραδοσιακό ιστορικό χαρμάνι, επεξεργασμένο με μεράκι ανάμεσα από επτά εξαιρετικές ποικιλίες Arabica, δίνει το σύνθημα για μία παύση στο σκουρόχρωμο του Χειμώνα αλλά και της εργάσιμης εβδομάδας και βαριάς καθημερινότητας. 
 
Η απόχρωση του Κυριακάτικου πιάτου θα είναι μια ανοιχτή αρμονική πρόσκληση – πρόκληση για οικογενειακές στιγμές! Το μοσχαρίσιο χτένι με καρότα, κρεμμύδια και ασπρομανίταρα σβησμένο με κρασί θέλει κάτι στο πριν αλλά και στο… μετά. Κάτι που θα αφήσει τη γευστική του ταυτότητα χαραγμένη για εβδομάδες στη μνήμη μας. Το πλούσιο άρωμα του Σμυρναίικου βάζει τη σφραγίδα για να «βάψει» με διαφορετική Πρωτομαγιάτικη διάθεση την όποια φυγή! 
 
Το τρίημερο της Πρωτομαγιάς σημαίνει απόδραση για λίγο. Τόσο, όσο! Η Πρωτομαγιά είναι κουτσή αν στην επιστροφή της δεν έχει ένα ματσάκι με λουλούδια κολλημένα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο αέρας να παίρνει τα μαλλιά μας και να τα κάνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ με τον ήλιο να «λούζει» υπέροχα την αρχή του μεγάλου κόκκινου μήνα. Οι άνθρωποι είναι πιο γελαστοί, πιο ευχάριστοι και cool. Οι αγορές για την προετοιμασία της Κυριακάτικης Συνταγής – κοντής γιορτής – έχουν κάτι το ανέμελο και το «τεμπέλικο» με μεγαλύτερη άνεση στο χρόνο αλλά και στο μάτι! 
 
Να ‘ταν πάντα Κυριακή με Δευτέρα – Πρωτομαγιά! Στιγμές που μόνο η προσωπική μαγεία του οικογενειακού και φιλικού δεσμού πάνω από το τραπέζι μπορεί να προσφέρει! «Πιάσαμε τον Μάη» θα λένε μικροί και μεγάλοι με τις πρώτες φράουλες, τα κεράσια και λίγο Σαμιώτικο κρασί να «χορεύει» τις αισθήσεις! Μα πριν απ΄ όλα, ένας Σμυρναίικος θα παρασύρει τον ενθουσιασμό, βάζοντας stop στους λεπτοδείκτες. Γιατί ο συναισθηματικός καφές δεν έχει ώρα ούτε και όρια. Καλή όρεξη και καλή μας Κυριακή! Α, και καλό μήνα…  
 
 
 
 
 
×