Corn dogs σερβιρισμένα με ταρτάρ μαγιονέζας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
6 λουκάνικα Τζουμαγιάς Μουτεβελής
12 ξύλινα καλαμάκια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την ζύμη:
195 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά baking powder
1 αυγό χτυπημένο
350 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
Για την ταρτάρ μαγιονέζας:
300 γραμμάρια μαγιονέζα
70 γραμμάρια κρεμμύδι
30 γραμμάρια κάπαρη
20 γραμμάρια μαϊντανός
40 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ταρτάρ μαγιονέζας σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το αγγουράκι τουρσί.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με την μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το baking powder, το αυγό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματίσουν ένα παχύ χυλό.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε αρκετό ηλιέλαιο για μπορούν να βυθιστούν μέσα τα λουκάνικα.
Γεμίζετε ένα ψηλό ποτήρι με τον χυλό, περνάτε τα λουκάνικα σε ξύλινα καλαμάκι κατά μήκος, τα βυθίζετε μέσα στο ποτήρι με τον χυλό, να καλυφτούν με τον χυλό και τα τηγανίζετε στο κατσαρολάκι για 2-3 λεπτά.
Όταν τα corn dogs είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι και τα σερβίρετε σε μία πιατέλα με την ταρτάρ μαγιονέζας.

×