Cupcakes σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα βανίλιας και topping μόκα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-22'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 αβγά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
8 γραμμάρια baking powder Αλλατίνη
110 ml γάλα
35 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 συσκευασία μπισκότα Γεμάτα & τραγανά vanilla dream Αλλατίνη
Για το γαρνίρισμα:
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα γεμιστά μπισκότα σε έκτα.
Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχτούν όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το προσθέτουμε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά μαζί με το κακάο, ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το κάδο, το μοιράζουμε σε μικρές φόρμες για cupcakes και τοποθετούμε σε κάθε cupcake 2 κομμάτια από τα γεμιστά μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170ο C για 18-22 λεπτά.
Όταν τα cupcakes είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε, τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Όση ώρα κρυώνουν τα cupcakes, φτιάχνουμε την κρέμα μόκα, διαλύοντας τον στιγμιαίο καφέ σε ελάχιστο βραστό νερό και τοποθετώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και την κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα μόκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής μια μύτη ζαχαροπλαστικής σε σχήμα αστεριού και στολίζουμε τα cupcakes με την κρέμα μόκα και τα υπόλοιπα κομμένα γεμιστά μπισκότα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΦΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×