Deep dish pizza με αλλαντικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φέτες ψητό ζαμπόν gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
4 φέτες ψητή γαλοπούλα gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης Εν Ελλάδι Creta Farms
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
160 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
100 γραμμάρια τοματίνια
Για την ζύμη:
250 γραμμάρια αλεύρι
120 γραμμάρια χλιαρό νερό
4 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1-2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το νερό και το ελαιόλαδο και με το γάντζο ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και συνεχίζετε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο 2-3 λεπτά με τα χέρια σας σε έναν καθαρό και στεγνό πάγκο.
Σκεπάζετε την ζύμη με 1 μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές φέτες το ψητό ζαμπόν και την ψητή γαλοπούλα, τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και τα τοματίνια στην μέση.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, την ανοίγετε και την απλώνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 5 εκ.
Απλώνετε την μίση μοτσαρέλα και την μισή φέτα, χοντροσπασμένη, από πάνω τα μισά αλλαντικά, το ζαμπόν, την γαλοπούλα και τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, από πάνω την μίση σάλτσα τομάτας και τέλος τα μισά τοματίνια.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλη μία φόρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

ΦΕΤΑ

×