Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και τo κρασί Μελισσόμαντρα-Λευκό χορηγούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 20:00 Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και το κρασί Μελισσόμαντρα-Λευκό θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της ιστορικής Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου 20, με μία έκθεση αφιερωμένη στις αφίσες από το αρχείο της και στις 426 εκθέσεις που έχει οργανώσει από το 1966 έως σήμερα. Η έκθεση έχει τίτλο «321 | 426 | 52» και θα υποδεχτεί το κοινό την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, στις 20:00. 
 ELLINIKA KEL OIN GALERY ZOYMP 1
Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς της ποικιλίας Ασύρτικο/Ροδίτης, ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.
 ELLINIKA KEL OIN GALERY ZOYMP 3
Οι αφίσες που παρουσιάζονται, αντανακλούν την ιστορία της γκαλερί και των σημαντικών εκθέσεων που πραγματοποίησε τα 52 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της, από τα πρώτα χρόνια, τη δεκαετία του 1960, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ιόλα, μέχρι και τις πιο σύγχρονες συνεργασίες με διεθνείς γκαλερί όπως οι Denise René, Leo Castelli, Beyeler, Gemini G.E.L., Marian Goodman κ.ά. Ανάμεσα τους βρίσκουμε δείγματα από την Les Nouveaux Réalistes με επιμέλεια του Pierre Restany, την τελευταία έκθεση του Andy Warhol με τον Μυστικό Δείπνο το 1984, τις εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Giorgio De Chirico, Max Ernst, Man Ray, Lucio Fontana, Matta, Chryssa, Γ. Τσαρούχης, Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Ν. Κεσσανλής, κ.ά. αλλά και αφίσες ειδικά σχεδιασμένες από καλλιτέχνες (π.χ. Jean Tinguely, Les Lalanne, Takis, Φασιανού κ.ά.) για την έκθεσή τους. 
 ELLINIKA KEL OIN GALERY ZOYMP 2
 
Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Ειρήνη Μαρινάκη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρλόπουλο και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη. 
 
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει την άρρηκτη σχέση μεταξύ ψυχαγωγίας και οίνου, υποστηρίζοντας ενεργά την Τέχνη και τον Πολιτισμό και συνοδεύει τα εγκαίνια της έκθεσης με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς. 
 
 
                                                              

                                                            Διάρκεια  έκθεσης: 1 – 24 Νοεμβρίου 2018
                                                            Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
                                             Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00
                                                                Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00
                                                                         Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
 

 
                                                                      2
 
                                                                    CALLIGA LOGO
 
 
×