Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και τo κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά χορηγούν τα εγκαίνια της έκθεσης “Nocturnes”, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, 20:00,Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης του Γιάννη Αδαμάκη με τίτλο “Nocturnes”, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στις 8 μ.μ., στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. 
 
Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, των μοναδικών ποικιλιών Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.
 
Η νέα και ιδιαιτέρως προσωπική ενότητα έργων του Γιάννη Αδαμάκη περιγράφει έναν κόσμο στο μεταίχμιο. Θα παρουσιαστούν περίπου 20 έργα, ακρυλικά σε καμβά. Ο τίτλος “Nocturnes”, δηλαδή «Νυχτερινά» έργα, πηγάζει από την απεικόνιση νυχτερινών θεμάτων και χώρων, αλλά και από την σύνδεσή τους με τον κόσμο των ονείρων, έναν χώρο φαντασιακό και υποσυνείδητο. Ο καλλιτέχνης καλεί τον θεατή να ανασύρει τις δικές του ενδόμυχες σκέψεις, να αναζητήσει τις δικές του παράλληλες ιστορίες και μουσικές, καθώς πλανάται στον κόσμο των έργων. 
 
Όπως γράφει και ο ίδιος ο Αδαμάκης για αυτήν την σειρά έργων του: «Η νύχτα, η μουσική, τα βλέμματα, το άρωμα μιας παρουσίας. Τα χαμηλά φώτα που καμιά φορά μας τυφλώνουν. Αυτές είναι οι εικόνες μου. Τις έχω ζήσει. Τις έχω μυρίσει. Τις έχω αγγίξει. Μερικές φορές αφηγούμαι, εμμονικά λεπτολογώντας, ζωγραφικά ή ανεκδοτολογικά συμβάντα. Άλλες φορές πάλι υπαινίσσομαι. Πότε εκτίθεμαι και πότε εξαπατώ. Η πρόθεση μου δεν είναι να πω μια συγκεκριμένη ιστορία. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν αφελώς προσωπικό. Αρκούμαι σε κάποιες σκοτεινές νύξεις. Προτιμώ εν τέλει να αφήσω τον θεατή να ζήσει μέσα από τα έργα μου τη δική του ιστορία. Να αφουγκραστεί τη δική του πραγματικότητα». 
 ELLINIKA KELARIA NOCTURNES INNER
 
Ο Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 32 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες οι διεθνείς Art fairs: “Αrt Athina” (Αθήνα), “Art Jonction” (Νίκαια, Γαλλία), “Lineart” (Γάνδη, Βέλγιο) και “Art Paris” (Παρίσι, Γαλλία) και “Art Thessaloni” (Θεσσαλονίκη). Έχει επίσης συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς εικαστικές συναντήσεις: στο Τσερεποβέτς (Ρωσία), στο Μπίλεφελντ (Γερμανία) και στο Κουσάντασι (Τουρκία). Η τελευταία του ατομική στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στη Γκαλερί «Ζουμπουλάκη το 2013. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και εικαστικούς καταλόγους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 
                                 ELLINIKA KELARIA NOCTURNES INNER 3
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και οίνου, συνοδεύοντας τα εγκαίνια της εξαιρετικής Άννας Φαφαλιού με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, Μελισσόμαντρα-Καλλιγά.  
 
 
Διάρκεια έκθεσης: 14 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου 2019 
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 
 
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00 
                             Τετ. 11:00 – 15:00 & Σάβ. 11:00 – 14:00 
                             Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
 
 
 
                                                                   2
 
                                                                 CALLIGA LOGO
 
×