Ελληνική πίτσα με σπιτική σάλτσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 αφράτη ζύμη για πίτσα 
80 γραμμάρια ελιές ροδέλα
½ πράσινη πιπεριά
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
12 τοματίνια κομμένα
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα τομάτας:
500 γραμμάρια τομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε το κοτσάνι από το πάνω μέρος της τομάτας και κάνετε δύο τομές σε σχήμα σταυρού από την κάτω μεριά.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τις τομάτες για 10 δευτερόλεπτα, τις αποσύρετε, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και με την βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε την πέτσα τους.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τις τομάτες και ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την αφήνετε αποσύρετε από την φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει αρκετά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοματίνια στα 4.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε την αφράτη ζύμη πίτσας.
Απλώνετε στην ζύμη την σάλτσα τομάτας, από πάνω πασπαλίζετε τα 2/3 της τριμμένης μοτσαρέλας, τις πιπεριές, τα τοματίνια, τις ελιές ροδέλα, την φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια σας και τέλος την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 230ο C για 12-14 λεπτά.
Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά από πάνω μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

×