Φαγκρί ψητό και βουτυράτες καραβίδες αχνιστές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φαγκριά πάνω από 1 κιλό το καθένα
1 λεμόνι
1 συσκευασία βασιλικό Aroma
60 ml ελαιόλαδο
Για τις αχνιστές καραβίδες:
500 γραμμάρια καραβίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές soft Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τον βασιλικό, τοποθετείτε το ψάρι στο ξύλο κοπής, το αλείφετε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στύβετε το λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού και την γεμίζετε με τον βασιλικό.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα ψάρια να ψηθούν, γυρνώντας το 1-2 φορές.
Για τις καραβίδες σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα στο μάτι γκαζιού του BBQ να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το soft και μόλις λιώσει προσθέτετε τις καραβίδες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την σοτέζα και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου.
Αποσύρετε τα φαγκριά από το BBQ και τα σερβίρετε μαζί με τις αχνιστές βουτυράτες καραβίδες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΧΝΙΣΤΟ

ΒΟΥΤΥΡΟ

×