Φακές σούπα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φακές
45 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 κουταλιά κύμινο
1 κουταλιά κουρκουμά
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
500 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κουταλάκι μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα Kalamata Papadimitriou
1200 ml ζωμό λαχανικών
Για την γαρνιτούρα:
150 γραμμάρια χοιρινό καπνιστό ζαμπόν
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλάκι βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές κρέμα μηλόξιδο Kalamata Papadimitriou
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα στα 4 κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα καρότα και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε μέσα τα μπαχαρικά, το κύμινο, τον κουρκουμά και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τις φακές, την τομάτα κονκασέ, την μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τις φακές να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χοιρινό καπνιστό μπούτι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε την πιπεριά Φλωρίνης.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το χοιρινό καπνιστό μπούτι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους.
Σβήνετε την φωτιά, προσθέτετε την κρέμα μηλόξιδο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τις φακές σε βαθιά ατομικά πιάτα και 2-3 κουταλιές από την γαρνιτούρα.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τις φακές και από πάνω 2-3 κουταλιές από το χοιρινό με τις πιπεριές.

Video

×