Φασολάδα με γιαούρτι και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    1 Ώρα

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Agrino
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 τομάτες
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και τέλος τις τομάτες σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον πελτέ τομάτας και το σέλινο, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα φασόλια μαζί με τον ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και λίγο πιο πάνω από αυτά.
Αφήνετε την φασολάδα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζουν τα φασόλια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν η φασολάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με 1 κουταλιά γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Video

×