Φασολάδα με χωριάτικα πικάντικα λουκάνικα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια φασόλια μέτρια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
70 γραμμάρια σέλινο
2 τομάτες κομμένες σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές ζάχαρη
2 λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα Creta Farms
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα και το πράσο στην μέση και μετά σε φέτες, χοντροκόβετε το σέλινο και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα καρότα για 3-4 λεπτά, να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το σέλινο μαζί με τις τομάτες και τον πελτέ τομάτας για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε την ζάχαρη και τα φασόλια αφού τα έχετε σουρώσει και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζουν τα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την φασολάδα με 4-5 κομμάτια λουκάνικο από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

×