Φιλέτο γλώσσα στον φούρνο με λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία γλώσσα φιλέτο Pescanova
2 πατάτες
2 τομάτες
2 κρεμμύδια
3 καρότα
3 κολοκύθια
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια σκόρδο σκόνη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σκόνη και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες, τις τομάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Στρώνετε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τέλος το λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο με το σκόρδο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 180ο C για 30-35 λεπτά
Τοποθετείτε τα φιλέτα γλώσσας σε μία επιφάνεια κοπής, τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το ταψί με τα λαχανικά από τον φούρνο, ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 220ο C, τοποθετείτε τα φιλέτα γλώσσας πάνω στα λαχανικά και τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο για άλλα 12-14 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑ

×