Φιλέτο μπακαλιάρου με πολύχρωμες πιπεριές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 φιλέτα μπακαλιάρου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές soft light Lurpak
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
120 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε την μία κουταλιά ελαιόλαδο και την μία κουταλιά soft να ζεσταθούν και αυτά καλά.
Σοτάρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη, την πορτοκαλί και την κίτρινη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζετε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το υπόλοιπο soft light, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί και να γλασάρει το κρασί με το βούτυρο.
Όταν τα φιλέτα μπακαλιάρου και η σάλτσα είναι έτοιμα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×