Φιλέτο μπακαλιάρου Pollock με romesco sauce

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για την σάλτσα romesco:
60 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
30 ml ελαιόλαδο
6 πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες τομάτες, μικρές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες, σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνετε καλά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε την φλούδα πολύ εύκολα.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε την φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια, τις κόβετε σε κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε τέταρτα, αφαιρείτε την σάρκα και κρατάτε τα φιλέτα, τα οποία κόβετε σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πιπεριές Φλωρίνης.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, καβουρδίζετε τα φουντούκια, δίνοντας ωραίο χρώμα και έντονη γεύση, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε τα 30 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι βαλσαμικό, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την romesco sauce με τα φιλέτα μπακαλιάρου, τον φρέσκο βασιλικό και πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×