Φιλέτο μπακαλιάρου με χόρτα τσιγαριαστά με λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
250 γραμμάρια βλήτα βρασμένα
250 γραμμάρια αντίδια βρασμένα
250 γραμμάρια σέσκουλα βρασμένα
250 γραμμάρια σπανάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
2 ραπανάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα χόρτα, τα βλήτα, τα αντίδια και τα σέσκουλα, τα προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά, τα προσθέτετε στο τηγάνι, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε τα χόρτα από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα τσιγαριαστά χόρτα, από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΧΟΡΤΑ

×