Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Για τα λαχανικά:
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο
1 μελιτζάνα
7 baby πατάτες κομμένες στα 6
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 ml ζωμό κοτόπουλο
6 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού σύκο
Λίγη φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε στο μπολ με το λεμόνι και το σκόρδο, προσθέτετε και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, το πράσο σε λεπτές φέτες και την μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
Τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, περιμετρικά τους, τα λαχανικά, περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλο, τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού σύκο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο με τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγη κρέμα βαλσαμικού σύκο και λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω.