Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ψητό με πατατοσαλάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα:
600 γραμμάρια πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
10 τοματίνια
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για την dressing:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
40 γραμμάρια γάλα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο στο BBQ σας ή σε ένα σχαροτήγανο για 10-12 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε ένα μπολ τοποθετείτε τις βρασμένες πατάτες μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι τουρσί, την πράσινη πιπεριά, τα τοματίνια και τον μαϊντανό.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το dressing στο μπολ με την πατατοσαλάτα και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε ατομικά πιάτα με το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΤΑΤΕΣ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×