Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια πορτομπέλο
200 γραμμάρια πλευρώτους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml λευκό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης βάζου ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε φέτες όλα τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο και τα κόβετε σε μικρά φιλετάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης στο τηγάνι με τα φιλετάκια κοτόπουλο, σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Όταν το κοτόπουλο με τα μανιτάρια είναι έτοιμο το αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙ

×