Φωλιές με φύλλο σφολιάτας με ταμπουλέ, λαχανικά και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-22'

Υλικά

Για 12 φωλιές

2 φύλλα σφολιάτας
2 συσκευασίες ταμπουλέ με λαχανικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
150 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το ταμπουλέ με λαχανικά και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ξεπαγώσει.
Όταν το ταμπουλέ είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το κατσαρολάκι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, την φέτα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε την ζύμη σφολιάτας σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε κυκλικά κομμάτια τα οποία τοποθετείτε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για muffin.
Μοιράζετε ισομερώς την γέμιση με πλιγούρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 18-22 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΦΕΤΑ

×