Γαλοπούλα καπνιστή γεμιστή στον φούρνο με γλάσο μανταρινιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 ολόκληρη καπνιστή γαλοπούλα gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
350 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
2 πράσινα μήλα
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
45 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
45 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
4 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές βούτυρο
Για το γλάσο:
200 γραμμάρια χυμό μανταρίνι
80 γραμμάρια κονιάκ
80 γραμμάρια πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το κονιάκ, στο οποίο βάζετε φωτιά με την βοήθεια ενός αναπτήρα, και αφού έχετε αφαιρέσει το τηγάνι από την φωτιά και μακριά από τον αποροφητήρα.
Μόλις σβήσει η φωτιά του κονιάκ, προσθέτετε στο τηγάνι τον χυμό μανταρινιού μαζί με το πετιμέζι και το αφήνετε να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει ελαφρώς.
Όταν το γλάσο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε την ολόκληρη καπνιστή γαλοπούλα σε μία επιφάνεια κοπής την κόβετε σε χοντρές φέτες 1 με 1½ εκ., σταματώντας το μαχαίρι περίπου 2 εκ. από το τέλος, έτσι ώστε οι φέτες να μην χωρίσουν και να μείνουν ενωμένες.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τα πράσινα μήλα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες και το κατσικίσιο τυρί σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, και μόλις καραμελώσουν, σβήνετε με το λευκό ξύδι, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
Τοποθετείτε την κομμένη καπνιστή γαλοπούλα σε ένα αντικολλητικό ταψί και γεμίζετε τις φέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, φέτες πράσινου μήλου και φέτες κατσικίσιου τυριού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά, περνώντας την καπνιστή γαλοπούλα με το γλάσο ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν η καπνιστή γαλοπούλα, έχει γλασάρει, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΕΜΙΣΤΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ

×