Γαρίδες σαγανάκι με λαδοκούλουρα Κυθήρων, φέτα και φρέσκο βασιλικό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια γαρίδες
300 γραμμάρια τοματίνια
½ σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι mix οστρακοειδών 
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 λαδοκούλουρα Κυθήρων
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
160 γραμμάρια φέτα τριμμένηΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το mix οστρακοειδών σε 120 ml βραστό νερό και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.
Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από το κεφάλι και την ουρά.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και σπάτε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα και προσθέτετε τα τοματίνια που είναι κομμένα στην μέση και σιγομαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το mix οστρακοειδών και τις γαρίδες και συνεχίζετε για άλλα δύο λεπτά.
Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων, τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και σερβίρετε το σαγανάκι σε μικρά ατομικά πιάτα. 

×