Γαρίδες σοτέ με λεμόνι, μέλι και σκόρδο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος μεγάλες Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά μέλι
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για την φάβα:
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για ένα λεπτό αλλά να μην πάρει χρώμα και προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και συμπληρώνετε υγρά από αυτά που κρατήσατε μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το μέλι μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την φάβα με τις γαρίδες από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΤΗΓΑΝΙΑ

ΦΑΒΑ

×