Γαύρος με σπανάκι σοτέ και φρυγανισμένο ψωμί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 συσκευασίες γαύρος Αιγαίου ριγανάτος Trata
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ πιπεριά chili ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια baby σπανάκι
4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί φρυγανισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο soft.
Σοτάρετε το baby σπανάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει την 1 σκελίδα σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το baby σπανάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά chili σε φέτες.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το chili, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον ριγανάτο γαύρο και ανακατεύετε προσεχτικά να δέσει ο γαύρος με την σάλτσα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και μοιράζετε τον ριγανάτο γαύρο με την σάλτσα πάνω στις μπρουσκέτες και σερβίρετε.

×