Γεμιστά μπιφτέκια με havarti, μετσοβόνε και ψητά λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας
1 κρεμμύδι
1 τομάτα τριμμένη
150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ζωμό για το ψωμί
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 αυγά
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
80 γραμμάρια havarti Arla κομμένο σε μικρά κυβάκια
80 γραμμάρια καπνιστό μετσοβόνε κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για τα λαχανικά:
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο
1 μελιτζάνα
7 baby πατάτες κομμένες στα 4
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
200 ml μοσχαρίσιο ζωμό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με τον μοσχαρίσιο ζωμό και το αφήνετε να μουλιάσει καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά την τριμμένη τομάτα, τα αυγά, την γλυκιά πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ψωμί στραγγισμένο καλά, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά για 5-7 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να κάνει μικρές ίνες, πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια, μοιράζετε μέσα στα μπιφτέκια ισομερώς τα κυβάκια havarti και μετσοβόνε και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και την μελιτζάνα σε κύβους.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά στο ταψί, περιμετρικά από τα μπιφτέκια, περιχύνετε με το μοσχαρίσιο ζωμό, προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο πάνω στα μπιφτέκια και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.

×