Γιορτινή πίτα με γαλοπούλα ψητή λαχανικά και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 αυγά μεσαία
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια γάλα
280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια baking powder
250 γραμμάρια γαλοπούλα ψητή ‘Χωρίς’ Creta Farms
150 γραμμάρια brown μανιτάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
100 γραμμάρια γραβιέρα
120 γραμμάρια κασέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα brown μανιτάρια σε φέτες, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε την γραβιέρα και το κασέρι
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την ψητή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και τις πιπεριές Φλωρίνης, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Για την ζύμη σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
Προσθέτουμε μέσα στον χυλό τα σοταρισμένα λαχανικά μαζί με την ψητή γαλοπούλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 24Ø εκ., καλά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×