Γιορτινή σαλάτα με baby leaves, καραμελωμένα αχλάδια, μπλε τυρί και ρόδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-7'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες baby leaves Φρεσκούλης
2 αχλάδια
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λάιμ
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
100 γραμμάρια ρόδι
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
60 γραμμάρια χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού, το χυμό λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε και κόβετε στα 8 τα αχλάδια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, τον χυμό λάιμ και την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε μέσα τα αχλάδια.
Σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν.
Αποσύρετε τα αχλάδια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα baby leaves, τα χοντροκομμένα καρύδια και το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια και το ρόδι.
Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΧΛΑΔΙ

ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

×