Γιουβαρλάκια κοτόπουλου αυγολέμονο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

750 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια ρύζι φάνσυ
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
100 γραμμάρια φρυγανιά
2 κουταλιές soft Lurpak λιωμένο
600 ml ζωμό κοτόπουλο
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον κιμά κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, το ρύζι φάνσυ και τον μαϊντανό και ζυμώνετε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και τη φρυγανιά και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά να σφίξει και να βγάλει τα αρώματα του.
Πλάθετε τον κιμά σε όπως πλάθετε τα στρογγυλά κεφτεδάκια αλλά λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις βράσει προσθέτετε τα γιουβαρλάκια μαζί με τις πατάτες και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 30-35 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με το λεμόνι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά έχουν φτάσει σε θερμοκρασία ίδια με της σούπας, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

ΚΙΜΑΣ

×