Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας
120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
8 baby πατάτες κομμένες στα 4
2 καρότα κομμένα σε φέτες
Για το αυγολέμονο:
2 κρόκους
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ½ κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι γλασέ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά και πλάθετε τον κιμά σε μικρά γιουβαρλάκια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τις baby πατάτες στην μέση, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα καρότα και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα γιουβαρλάκια να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με το λεμόνι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά έχουν φτάσει σε θερμοκρασία ίδια με της σούπας, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά κουνώντας την σοτέζα και σερβίρετε.

×