Γιουβετσάκι λεμονάτο με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
400 γραμμάρια κριθαράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
80 γραμμάρια αρακά
80 γραμμάρια καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
200 ml λευκό κρασί
700 ml ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία γάστρα, που μπαίνει και σε μάτι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, προσθέτετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου, σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

×