Γλυκό ψυγείου με digestive, ζελέ βύσσινο και ολόκληρα βύσσινα

 • ΕΥΚΟΛΙΑ
  ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  ΕΥΚΟΛΗ
 • ΧΡΟΝΟΣ
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  30'
 • ΧΡΟΝΟΣ
  ΨΥΞΗΣ
  2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την βάση:
1 συσκευασία digestive με βρώμη και σοκολάτα Αλλατίνη
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το ζελέ βύσσινο:
12 φύλλα ζελατίνης
750 γραμμάρια χυμός βύσσινο
200 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια ολόκληρα βύσσινα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ κρέμα γάλακτος:
8 φύλλα ζελατίνης
200 γραμμάρια χυμό βύσσινο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια ολόκληρα βύσσινα
Για το σερβίρισμα:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Λίγα κεράσια

Εκτέλεση

Για το ζελέ βύσσινο βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό ψυγείου και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον χυμό βύσσινο μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και το αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να λιώσει και η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, να στραγγίσουν από το νερό, τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν τελείως μέσα στο μείγμα.
Τοποθετούμε σε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 20 εκ και βάθους 7-8 εκ, το μισό ζελέ βύσσινο μαζί με τα μισά ολόκληρα βύσσινα και τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκινάει να παγώνει και να σταθεροποιείτε.
Για το ζελέ κρέμα γάλακτος βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό ψυγείου και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον χυμό βύσσινο μαζί και την ζάχαρη και το αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να λιώσει και η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, να στραγγίσουν από το νερό, τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν τελείως μέσα στο μείγμα.
Αποσύρουμε την φόρμα από το ψυγείο μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ και προσθέτουμε από πάνω το ζελέ κρέμα γάλακτος μαζί με τα βύσσινα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Μόλις το ζελέ κρέμα γάλακτός είναι έτοιμο αποσύρουμε την φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε την τελευταία στρώση ζελέ βύσσινο με τα υπόλοιπα βύσσινα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το ζελέ βύσσινο.
Όση ώρα παγώνει και σταθεροποιείτε η τελευταία στρώση ζελέ σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα digestive και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμα.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, στρώνουμε τα digestive πάνω στο ζελέ, ομοιόμορφα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα, το στολίζουμε με την σαντιγί και τα κεράσια και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΥΣΣΙΝΑ

ΖΕΛΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

×