Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο τάρτας και λευκή κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    90'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 6 άτομα

1 φύλλο ζύμη για τάρτα
700 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
3 αυγά
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
65 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
175 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια σμυρναίικο mix 
½ κουταλάκι αλάτι
Για την κρέμα:
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Μαύρες σταφίδες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την καθαρισμένη κολοκύθα σε ένα αντικολλητικό ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1½ ώρα.
Όταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει και έχει βγάλει τα υγρά της, την αποσύρετε από τον φούρνο, την τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ και την χτυπάτε μέχρι να πάριε την υφή πουρέ.
Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα αυγά με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτετε την κολοκύθα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σμυρναίικο mix και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Απλώνετε την ζύμη της τάρτας σε μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ., την στρώνετε καλά, προσθέτετε την γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Ελέγχετε αν η γέμιση έχει ψηθεί, τρυπώντας στην στο κέντρο της με μία οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει καθαρή.
Όση ώρα ψήνετε η γλυκιά κολοκυθόπιτα στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με τα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Όταν η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει, την κόβετε, προσθέτετε την γλυκιά κρέμα από πάνω μαζί με τις μαύρες σταφίδες και σερβίρετε.

×