Gnocchis με σάλτσα πέστο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

500 γραμμάρια καθαρισμένες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας γάλα
2 κρόκους αυγού
25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
150 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλοίδες
4 κουταλιές σάλτσα πέστο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις καθαρίζετε.
Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό και στην συνέχεια τις περνάτε από τον μύλο για να γίνουν πουρές.
Προσθέτετε το σκόρδο και το γάλα και ανακατεύετε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτετε τους δύο κρόκους αυγού,την παρμεζάνα και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφικτή.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα, στο μάτι, με 1 λίτρο νερό και μια κουταλιά αλάτι και βράζετε το νερό.
Τοποθετείτε την ζύμη στον πάγκο της κουζίνας σας και πλάθετε μακρόστενα μπαστούνια.
Με ένα μαχαίρι κόβετε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών και με ένα πιρούνι τα πατάτε για να πάρουν το σχήμα του νιόκι.
Στην συνέχεια, τα βράζετε για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια τα βγάζετε με προσοχή.
Τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και προσθέτετε την σάλτσα πέστο.
Προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.

×