Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
6-7 κόκκινα σκληρά μήλα
160 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα
Αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα μήλα στην μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και στην συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε στην μέση κατά μήκος δημιουργώντας 4 μακρόστενα κομμάτια.
Τοποθετείτε τα κομμάτια σε δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, με ένα πινέλο περνάτε την σφολιάτα με το αυγό και γυρνάτε ελαφρώς τις άκρες σαν μπορντούρα.
Πασπαλίζετε τα φύλλα σφολιάτας με την μισή καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα καλά σε όλη τους την επιφάνεια.
Τοποθετείτε τις φέτες μήλου, την μία πάνω στην άλλη και πασπαλίζετε τα μήλα με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.
Περνάτε την σφολιάτα με την βοήθεια του πινέλου με λίγο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Κόβετε την μηλόπιτα σε κομμάτια και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.