Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους και μπαχαρικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

240 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
75 γραμμάρια χοντροκομμένα αμύγδαλα
75 γραμμάρια χοντροκομμένα φουντούκια
75 γραμμάρια χοντροκομμένα κάσιους
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 αστεροειδής γλυκάνισος 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και το αποσύρετε από την φωτιά.
Για τον χαλβά, τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι μαζί με τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα κάσιους, την κανέλα και το γαρίφαλο ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν ροδίσει το σιμιγδάλι προσθέτετε σιγά-σιγά με μία κουτάλα τις σούπας το σιρόπι, αφαιρώντας τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι καλά όλο το σιρόπι και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει ο χαλβάς.
Τοποθετείτε τον χαλβά στην στρογγυλή φόρμα για κέικ, τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά και να δέσει.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε σε πιατέλα και προσθέτετε μερικά αμύγδαλα για ντεκόρ.

×