Isle of Olive ένα όμορφο μαγαζί στο Λονδίνο με Ελληνικά προϊόντα

Λίγο καιρό πριν σας είχα υποσχεθεί ότι  θα σας γράψω δύο λόγια για ένα πολύ ωραίο μαγαζί με Ελληνικά προϊόντα στο Λονδίνο.  Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα. Στην τελευταία μου επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκα το Isle of Olive

 

Λίγο καιρό πριν σας είχα υποσχεθεί ότι  θα σας γράψω δύο λόγια για ένα πολύ ωραίο μαγαζί με Ελληνικά προϊόντα στο Λονδίνο.  Ε ναι λοιπόν ήρθε η ώρα. Στην τελευταία μου επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκα το Isle of Olive
 
Η Πωλίνα και ο Γρηγόρης που είναι και μαζί στην ζωή ξεκίνησαν αυτή την δουλειά  τον Σεπτέμβρη του 2011. Αρχικά και μέχρι τον Ιούλιο 2013, που ανοίξανε το μαγαζί, είχαν  πάγκο σε ανοιχτές αγορές σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου. Επίσης από την αρχή είχανε online shop, μέσω του οποίου πουλάνε όχι απλά στην Αγγλία, αλλά και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Πριν ξεκινήσουνε το Isle of Olive, κάνανε εντελώς διαφορετικά πράγματα, ο Γρηγόρης ήταν Φυσικός και η Πωλίνα Ψυχολόγος. Κάποια στιγμή αποφασίσανε ότι θέλανε να κάνουνε κάτι δικό τους, κάτι το οποίο να τους  φέρει λίγο πιο κοντά στην Ελλάδα. Πάντα είχανε όπως μου είπαν μία ιδιαίτερη σχέση με την Ελληνική γαστρονομία και επίσης θέλανε κάπως να συμβάλλουνε και αυτοί στην ενδυνάμωση της Ελληνικής οικονομίας. Οπότε κάπως έτσι ξεκινήσανε. 
 
Για εσάς που θα πάτε πρώτη φορά, το Isle of Olive βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο, στο Hackney, και πιο συγκεκριμένα δίπλα σε μία από τις πιο γνωστές αγορές του Λονδίνου, το Broadway Market.
 
Ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι το Bethnal Green. Ακόμα πιο κοντά είναι ο υπέργειος σταθμός, London Fields. Επίσης υπάρχουν πολλά λεωφορεία κοντά. Γενικά είναι εύκολος προορισμός για να πάει κάποιος.
 
Το βασικό μέρος της δουλειάς των παιδιών είναι η πώληση προϊόντων. Στο κατάστημα θα βρείτε ελαιόλαδο, ελιές, μέλι και  βότανα. Από αυτά τα προϊόντα έχουνε μεγάλη ποικιλία από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Άλλα προϊόντα που διαθέτουνε είναι παξιμάδια, τυριά, κρασιά, όσπρια, παραδοσιακά ζυμαρικά, σάλτσες, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και ό,τι άλλο θα περίμενε κάποιος να βρει σε ένα Ελληνικό Delicatessen.
ISLE OF OLIVE SHOP INNER 4
 
Παράλληλα προσφέρουν και μια όμορφη γωνιά όπου οι πελάτες μπορούν να καθίσουν και να κάνουν το διάλειμμά τους απολαμβάνοντας κάποιες παραδοσιακές γεύσεις που ετοιμάζουν οι ίδιοι στο κατάστημα, όπως Ελληνικές πίτες, σαλάτες, ντιπ, ροφήματα με βάση τα Ελληνικά βότανα και Ελληνικό καφέ. Κάθε Σαββατοκύριακο το μενού εμπλουτίζεται κάπως καθώς προσφέρουν και κάποια σπιτικά μαγειρευτά φαγητά. Σε ό,τι ετοιμάζουν  χρησιμοποιούν υλικά από τα προϊόντα που πουλάνε έτσι ώστε οι επισκέπτες τους να έρχονται άμεσα σε επαφή και να γνωρίζουν τα προϊόντα. 
ISLE OF OLIVE SHOP INNER 2
Στην ερώτησή μου αν μπορεί κάποιος να πάρει φαγητό για το σπίτι εκτός από το να ψωνίσει προϊόντα η Πωλίνα μου απάντησε με χαρακτηριστικό τρόπο.
«Φυσικά! Τα φαγητά που κάνουμε μπορεί ο κόσμος να πάρει και για έξω.»
Τέλος να σας αναφέρω ότι από το καλοκαίρι που μας πέρασε το Isle of Olive ξεκίνησε μια συνεργασία με την Amazon και πιο συγκεκριμένα με το πρόγραμμα Amazon Fresh, μέσω του οποίου τα προϊόντα μας διατίθενται από την online πλατφόρμα της Amazon και μπορούν να παραδοθούν σε όλο το Λονδίνο αυθημερόν.
Επίσης στο κατάστημά τους διοργανώνουν αρκετά συχνά βραδιές γευσιγνωσίας με στόχο να διαδώσουν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό το γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας. Οι γευσιγνωσίες Ελληνικών κρασιών που εστιάζουν στις Ελληνικές ποικιλίες είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.
 
Ώρες και ημέρες που είναι ανοιχτό το Isle of Olive:
 
Τρίτη – Σάββατο 10πμ-6μμ
Κυριακή 11πμ-6μμ
Δευτέρα Κλειστά
ISLE OF OLIVE SHOP INNER 3
ISLE OF OLIVE SHOP INNER 5
 
×