Υλικά
Για 2 άτομα
500 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο περασμένο σε καλαμάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι πιπεριές τσίλι σε κλωστές
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι κουρκουμά τριμμένο
1 κουταλάκι garam masala
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
2 κουταλάκια πελτέ τομάτας
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το dip:
200 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τις κλωστές τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το garam masala, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, τον πελτέ τομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα καλαμάκια κοτόπουλο, χωρίς λιπαρή ουσία, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ξεκινάτε να τα περνάτε με την μαρινάδα με την βοήθεια του πινέλου, σε όλη την διάρκεια του ψησίματος.
Όταν τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε τα καλαμάκια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ατομικό πιάτο με το dip γιαουρτιού δίπλα.