Καλαμποκόψωμο με λουκάνικα και πιπεριές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

180 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γραμμάρια baking powder
2 κουταλάκια αλάτι
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
250 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
2 λουκάνικα με πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια μείγμα τυριών pasta & gratinar Arla
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 1-2 λεπτά να ξεκινήσουν να βγάζουν τα αρώματα τους και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για αλλά 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το περιεχόμενο του στο μπολ με το μείγμα του καλαμποκόψωμου και προσθέτετε το μείγμα τυριών pasta & gratinar, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε καλά ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 20 εκ., απλώνετε το μείγμα καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 35-40 λεπτά.
Όταν το καλαμποκόψωμο είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×