Υλικά
Για 4 άτομα
Για τα καλιτσούνια:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλάτι
Νερό
500 γραμμάρια μαλακό τυρί Κρήτης
Για το πρόβειο μπιφτέκι:
800 γραμμάρια πρόβειος κιμάς Μπούμπας
200 γραμμάρια χοιρινός κιμάς Μπούμπας
1 τομάτα
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
60 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια ρίγανη Aroma
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα καλιτσούνια σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και ξεκινάτε να ζυμώνετε, προσθέτοντας νερό μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανοίγετε την ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες , πλάτους 10-12 εκ. και κόβετε κάθετα σχηματίζοντας τετράγωνα κομμάτια ζύμης.
Γεμίζετε τα τετράγωνα κομμάτια ζύμης με το μαλακό τυρί, κλείνετε τις απέναντι γωνίες, προς τα μέσα και πιέζετε καλά.
Τοποθετείτε τα καλιτσούνια στην μαντεμένια πλάκα του BBQ, πρώτα με την ένωση προς τα κάτω και ψήνετε για συνολικά 8-10 λεπτά, γυρνώντας ανά χρονικά διαστήματα.
Για τα πρόβεια μπιφτέκια, τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την ρίγανη και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε την τομάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα πρόβεια μπιφτέκια, τον πρόβειο κιμά, τον χοιρινό κιμά, την τριμμένη τομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψωμί, καλά στραγγιγμένο, το αυγό, το ελαιόλαδο, την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι καλά μέχρι να ξεκινήσει ο κιμάς να δημιουργεί μικρές ίνες και τον πλάθετε σε μπιφτέκια.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα μπιφτέκια να ψηθούν για 8-10 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.