Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια κινόα
1 αγγουράκι
1 κολοκυθάκι
1 φοινόκιο
1 κόκκινο κρεμμύδι
20 τοματίνια
Για το dressing:
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια ξύδι βαλσαμικό με μέλι Kalamata Papadimitriou
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι βαλσαμικό με μέλι, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Ξεπλένετε την κινόα με άφθονο τρεχούμενο νερό και την τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με την διπλάσια ποσότητα νερού.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, πασπαλίζετε με αλάτι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το αγγουράκι, το κολοκυθάκι και το φοινόκιο στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε το κόκκινο κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το κινόα μαζί το αγγουράκι, το κολοκυθάκι, το φινόκιο, το κόκκινο κρεμμύδι, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια.

×